WhatsApp icon logoFacebook určitě není třeba představovat. Tento gigant a jasný vítěz mezi sociálními sítěmi koupil komunikační aplikaci WhatsApp za 16 miliard amerických dolarů, tedy v přepočtu cca 319 miliard korun. Facebook zaplatí 4 miliardy dolarů v hotovosti a dalších 12 miliard dolarů v akciích Facebooku.



WhatsApp patří mezi jedny z nejpopulárnější komunikační aplikací a to jak mezi iOS uživateli pro iPhone, iPad tak i pro Android zařízení. Nedávno byl koupen i jeho velký rival a to Viber, o tom jsme Vás informovali, ten však byl koupen za 18 miliard dolarů. Aplikace WhatsApp oslavila v roce 2013 počet 400 milionů aktivních uživatelů, o tuto společnost měl zájem i Google za 1 miliardu dolarů.

Facebook zároveň sdělil, že WhatsApp a Facebook Messages budou i nadále oddělené aplikace a Facebook neplánuje jejich sloučení, jak uvedl Mark Zuckerberg na svém profilu na sociální síti Facebook. Facebook již vlastní za 1 miliardu dolarů Instagram, proto doufejme, že své slovo dodrží, ne vždy se jim to totiž podaří vyplnit. Bylo už mnoho úspěšných projektů, které pak po akvizici byly zcela odstřiženy a zrušeny.

Facebook WhatsApp