viber iconNení asi člověk se chytrým telefonem, který neslyšel o aplikaci Viber. Tato velmi oblíbená aplikace jak u uživatelů iOS, tak i Androidu, Windows Phone a dalších systémů změnila majitele.



Japonský internetový obchod Rakuten koupil společnost Viber Media Inc. a spolu s ní i její majetek v podobě aplikace Viber za 900.000.000 $ (tedy v přepočtu cca 18 miliard korun). Společnost vlastní 500 milionů registrovaných uživatelů. Generální ředitel Rakutenu – Hiroshi Mikitani naznačil, že do Viberu přibudou hry a slibuje, že se nezmění charakter aplikace v podobě bezplatného zasílání zpráv, volání, video hovorů, hlasových vzkazů, sdílení obrázků atd.

Viber zprovoznil teprve před dvěma měsíci dokonce volání na pevné linky a mobily po celém světě. Aplikace je dostupná v 200 zemích celého světa vč. jazykových lokalizací.Samotná aplikace vznikla v roce 2010, nabrala rychle na oblíbenosti a za pouhý rok 2013 se její uživatelská základna navýšila o 120% a to i přesto, že je konkurentem pro WhatsApp a Skype.

Na závěr jedna zajímavost, Rakuten zaplatil za Viber skoro stejnou částku jako Facebook za Instagram, ovšem pro společnost s ročním obratem 39 miliard dolarů tato částka není nějak zásadní.

Aplikaci Viber si můžete stáhnout zdarma v App Store obchodě.

viber iphone

Zdroj: techcrunch.com