paper papírVývojáři FiftyThree grafické aplikace Paper se bouří, nemají sice žádný patent na název Paper (v překladu z angličtiny papír), ale jejich aplikace není jen tak ledajaká, je totiž jednou z nejpopulárnějších skicovacích a malířských aplikací pro iPad za rok 2012, kromě toho má aplikace velké množství příslušenství od různých tužek až po pravítka.



Proto se vývojáři bouří, protože Paper od společnosti Facebook nese totožný název v App Storu. Zakladatelé této aplikace se dozvěděli o názvu stejně jako celý svět těsně před samotným vydáním aplikace, tedy 30. ledna 2014 a 3. února 2014 byla aplikace oficiálně představena v App Storu, o čemž jsme Vás již informovali.

paper-fiftythree

Vývojáři grafického studia proto kontaktovali Facebook kvůli stejnému názvu, kterým Facebook způsobil zmatek mezi uživateli touto novou aplikací podle FiftyThree. Facebook se omluvil, že FiftyThree nekontaktovali dřív. Ovšem zakladatelé grafické aplikace Paper chtějí nápravu v podobě změny názvu aplikace a to i přesto, že FiftyThree nemá na název „Paper“ žádný právní nárok. Zatím je Facebook Paper dostupný pouze pro iPhone a grafické studio Paper je určeno pro iPad, ovšem je pouze otázkou času, kdy Facebook udělá migraci své aplikace pro iPad. Zakladatelé FiftyThree se bouří, ale pravděpodobně jim to nebude nic platné proti velké, dnes už korporátní společnosti Facebook.

paper-facebookZdroj: 9to5mac.com