iPhone 6 icon logoČínský server South China Morning Post zjistil od dodavatelských sítí další informace. Apple podle nich představí iPhone 6 s 4,7″ a 5,5″ displejem s větší hustotou pixelů na 441 ppi (stejnou hustotu využívá Samsung Galaxy S IV). Jejich zdroje mluví o chránění celého dipsleje iPhonu safírovým sklem.



O safírovém sklu se stále diskutuje, bylo by totiž dražší a mohlo by zvýšit cenu samotného iPhonu, popř. snížit marži Applu. Tento server se zmiňuje i o telefonu iPhone 5c, ten by měl být zcela vyřazen, bez dalšího nástupce. To si v redakci také myslíme, vzhledem k jeho vysoké ceně se nemůže jednat o levnější variantu iPhonu, na to má moc výkonný hardware a složitou výrobu, která se musí zaplatit. Céčkovou řadu by měl nahradit iPhone 5s (po představení telefonu iPhone 6) s tělem z levnějších materiálu, zda se bude jednat o plast jako u iPhonu 5c, nebo pouze upraví tělo 5s zatím známo není.

V dubnu by měl Apple ukončit designové změny obou iPhonů, aby se dodavatelé pustili do samotné výroby nových iPhonů. Měsíc duben by mohl být přínosný k dalším a doufejme přesnějším informacím spolu s úniky čínských továren Foxconn.

apple-iphone-6 koncept