iOS 7_App Store_iconPřemýšlíte, jak se dělají podvody v App Storu? Vývojář Mateen Pekan přišel s jedním velmi originálním, těžko prokazatelným a účinným. Mateen nabízel svojí aplikaci Red bouncing Balls Spike několik měsíců v App Storu zcela zdarma, ale viděl, že toto není cesta k výdělku, tak zapřemýšlel a vytvořil zcela totožnou aplikaci ze zakoupené šablony stojící 10$ (v přepočtu cca 200 korun).



Tuto aplikaci nasadil opětovně do App Storu s cenou 0,99$ (v přepočtu cca 20 korun), na tom by nebylo ještě nic tak špatného, až na to, že tento vývojář nakoupil tuto aplikaci přes 20.000 falešných Apple ID účtů, aplikace se tím ihned dostala na vysoké pozice a tím i do podvědomí většího počtu lidí (protože se stala hitem v žebříčcích TOP stahovaných aplikací).

Mateen Pekan podvod app store

Říkáte si, v čem je ta logika? Pokud budete nyní dobře počítat, za nákup aplikací zaplatil 20.000$ (v přepočtu cca 400.000 korun) zpět na účet se mu připsalo 14.000$ (v přepočtu cca 280.000 korun), protože si Apple bere provizi z každé aplikace ve výši 30%, ale to Mateenovi vůbec nevadí, protože díky výborné pozici aplikace mu nyní vydělává aplikace každý den 10.000$ (v přepočtu 200.000 korun). I kdyby Apple nyní zarazil tento bussines vývojáři Mateenovi Pekanovi, už dávno si vydělal nemalé peníze. Mimochodem tento vývojář byl už dříve obviněn za krádeže kódů k různým jiným aplikacím.

Aplikaci si můžete stáhnout za 0,99 $ v App Store obchodě.

Zdroj: techcrunch.com