Flappy Bird iconHra Flappy Bird je v posledních dnech a týdnech stále více skloňována všemi médii, spekulanti ihned začali řešit úvahy, proč se Dong Nguyen rozhodl hru smazat z App Storu i přesto, že mu hra vydělala každý den přes 1 milion korun. Server Forbes se proto rozhodl udělat rozhovor s vývojářem hry Flappy Bird.



Vývojář v rozhovoru prozradil, že hra Flappy Bird měla být zcela odlišná, než jak jí svět zná nyní: „Flappy Bird jsem navrhl jako relaxační hru, při které jste mohli strávit pár minut. Bohužel se hra proměnila v návykovou a myslím si, že to je její problém. Za nejlepší řešení proto pokládám hru Flappy Bird smazat. Je navždy minulostí.“

Zároveň popírá, že důvodem ke smazání hry jsou problémy s autorskými právy, hra měla totiž dost podobné grafické prvky jako hra Super Mair Bros od společnosti Nintendo.

Samotný 29-ti letý Dong Nguyen přišel na rozhovor s několikahodinovým zpožděním, podle informací se musel před rozhovorem setkat ještě s místopředsedou Vietnamské vlády Vu Duc Damom. Hra byla vydána už 24. května 2013, dokonce ani jeho vlastní rodiče netušili, že taková hra existuje, natož že za ní dokonce stojí jejich syn. Vyšlo to postupně na porvch až poté, co si tato hra získala pozornost médií v posledních dnech, velký úspěch totiž zaznamenala teprve pár týdnů zpět.

Dong nepřestane v budoucnu vyvíjet nové aplikace, nyní jsou v App Storu dvě aplikace Super Ball Juggling a Shuriken Block, které jsou neškodné, jak sám poznamenal. Pokud by se však hry staly opět návykové, smazal by je a zároveň vzkazuje fanouškům: „Děkuji Vám za to, že jste hráli mojí hru.“

flappy bird