Tim CookApple letos chystá skvělé věci a nové produktové kategorie, tuto zprávu prozradil Tim Cook v rozhovoru pro deník The Wall Street Journal. Apple v posledních dnech odkoupil vlastní akcie v hodnotě 14-ti miliard dolarů.



Tim dále prozrazuje: „Finanční výsledky byly rekordní, ale nesplnily naše očekávání, cena akcií klesla druhý den o 8%. Apple utratil už 40 miliard dolarů za posledních 12 měsíců za akcie společnosti a dokazuje to, že Apple věří ve své budoucí plány. Nejsou to pouze slova, ale dokazujeme je činy.“ Apple za posledních 15 měsíců koupil 21 společností a ne všechny akvizice byly odhaleny médii, ale nejednalo se o větší obchody, žádný totiž nepřekročil 1 miliardu dolarů, zároveň ale nevylučuje budoucí akvizice dražší než 1 miliardu.

CEO spolenosti Apple řekl: Máme na kontech Applu přes 150 miliard dolarů a sledujeme velké společnosti. Není pro nás tedy problém utratit desetimístné částky, pokud bude přínosná pro zájem Applu, ovšem zatím jsem takovou nenašli“.

Dlouhé měsíce Tim Cook prohlašuje v různých rozhovorech nově věci, ale až nyní konečně potvrdil, že Apple vstoupí do nové produktové kategorie, je to snad nepřímé potvzení iWatch, větší iPhone nebo iPad Pro? Více k nové kategorii produktů Tim prozradit nechtěl, protože zatím není Apple připraven o nich mluvit, ale pracuje se na skvělých produktech. Jediné, co k tomu řekl bylo, že kdokoliv by věděl, na čem Apple pracuje, nazval by to novou kategorií.

Tim Cook