AppleCare+ záruka - iconApple dnes udělal nové zásadní změny u své kontroverzní pojišťovací služby AppleCare+. Opouští dosavadní režim a nově umožňuje uživatelům dokoupit si balíček AppleCare + až 60 dnů od koupě produktu, přičemž jeho cena stále zůstává 99 USD při koupi nového iPhone a iPadu.



Společnost tak umožňuje uživatelům v zemích, kde je její balíček podporován, rozšířit tradiční záruku např. o okamžitou výměnu poškozeného zařízení za nové nebo možnost přesunout data na jiný přístroj během období, ve kterém bude jejich zařízení v opravě.

Současně s tím Apple zrušilo klasickou službu AppleCare, která byla dostupná jako levnější řešení, ale nenabízela uživatelům možnosti související s nechtěným poškozením. Chce tímto krokem rozšířit uživatelskou základnu služby AppleCare +, která je sice dražší, ale prodlužuje rozšířené možnosti pojištění z 90 dnů na 2 roky. Společně s touto novinkou Apple připravuje změny správy Apple ID a podporu sdílení obrazovky u iOS zařízení. Obě změny by se měly objevit nejpozději začátkem podzimu.

AppleCare

Zdroj: 9to5mac.com