iphone_6_plus_iconPřemýšlíte o koupi iPhone 6 a nevíte, jestli si koupit dražší a větší verzi anebo vám bude stačit menší telefon? Zde je 6 důvodů proč raději pořídit iPhone 6 Plus, než iPhone 6. Na rozmýšlení máte stále dostatek času, iPhone 6 ani iPhone 6 Plus není v ČR zatím dostupný, je to ovšem otázka měsíce.



Větší displej

Zapomenout na nejkontroverznější novinku nového iPhone 6 nesmím. Displej s úhlopříčkou 5,5 palce není jen velký ale i mnohem jemnější. Stávající Retina iPhony včetně iPhone 6 větší bratříček iPhone 6 Plus strčí do kapsy hustota 326 PPPI se zvýšila na 401 PPI a to díky Full HD displeji. To znamená o 183% více pixelů než na iPhone 5S. S větším displejem ale přichází i větší riziko poškození krycího skla. Nově se jedná o Ion-zpevněné sklo.

iPhoen6expand

iPhablet?

Smartfón iPhone 6 může v mnoha ohledech zastoupit i iPad mini s Retina displejem. Apple přesunul některé funkce z iPadu, například rozpůlení klávesnice. Telefon dokáže taky využít větší obrazovku k zobrazení více informací.

iPhone 6 Plus

Phlablety na vzestupu 

Telefony s velkým displejem jsou momentálně „in“. Apple se zatím oficiálně nevyjádřil, kolik bude k dispozici nových telefonů, ale zprávy z výroby naznačují menší zásoby nového modelu. Apple větší iPhony představil kvůli hladu po větších displejích. Od iPhone 6 Plus se očekává, že tento rok jich bude 175 milionů. Do konce roku 2015 by mohlo být 318 milionů kusů.

Výdrž na baterii

V dnešní době najdete málo telefonů, které by netrápila výdrž na baterii a iPhone se k nim řadit nemůže. Apple se ale snažil slabší stránku svých telefonů vylepšit. Větší telefon proto dostal větší baterii a poráží všechny ostatní iPhony.

iPhone6plusbattery-640x504

Fotoaparát s OIS

iPhone 6 nabídne optickou stabilizaci obrazu. Ta zlepší fotky pořizované při držení telefonu v ruce, jedná se možná o nejlepší inovaci v iPhone 6.

Zmenšení velkého displeje

Velký displej si zaslouží i vylepšené uživatelské rozhraní. Ovládání velkého displeje jednou rukou je velmi složitá věc Apple se proto inspiroval u Samsungu. Pokud vám vadí kvůli telefonu používat dvě ruce, stačí poklepat na Touch ID a celá obrazovka sjede dolu, abyste mohli ovládat prvky i horních rohů.

iphone_6

 Zdroj: cultofmac.com