ios_8_logo_iconiOS 8 obsahuje mnoho nových funkcí a možností, ty budou objevovány teprve v příštích dnech. Bohůžel s objevováním souvisí i nacházení různých chyb, které Apple bude muset odstranit v iOS 8.0.1. Nový systém ale obsahuje plno API pro vývojáře, ti tak mohli změnit celé prostředí od klávesnic, widgetu, využití Touch ID a mnoho dalších užitečných funkcí.



1. Zobrazení nejvíce náročných aplikací na využití baterie

Nová funkce vám ukáže jaké aplikace jsou nejvíce náročené na využití baterie. Tuto možnost naleznete v Nastevení > Obecné > Použití > Využití baterie.

batteryusage

 

2. Obnovení smazaných fotografií

Smazané fotografie můžete nyní získat zpět. Nově totiž v obrázkách naleznete složku nedávno ostraněné, tam vyberete fotografie a klepnete na tlačítko obnovit.

recentlydeleted

 

3. Označení vše iMessage zpráv jako přečtené

Aplikace zprávy  má novou možnost Read All s možností úpravy funkcí, snadno si tak označíte zprávy, které jste ještě nepřečetli. Upozornění si můžete odložit na 1 rok, měsíc, nebo navždy v menu.

readallmessages

 

4. Často jsou weby na iOS zařízeních zobrazeny pro mobilní přístroj, ne každému to však vyhovuje

Pokud chcete v klidu projíždět web tak jak ste naučení z vašeho PC nebo Macu, není nic snadnější než prohlížet internetové stránky v prohlížeči Safari, kde máte možnost zobrazení desktopovoé verze webových stránek.

requestdesktopiOS

 

5. Zapnutí „Černobilého módu“

Pokud chcete ušetřit výdrž baterie, není nic snadnější než aktivovat zobrazení v černobílé verzi tzv. „Temný mód“.

grayscalemode

6. Zakoupení vyhledané písně přes Shazam prostřednictvím Siri

Siri dokáže nejen rozpoznat písně přes Shazam, ale můžete si je také koupit přes iTunes za pomocí této asistentky. Funguje to na jakémkoliv obsahu v iTunes Store.

buyshazamiOS8

7. Uspořádání podle kategorie nebo série v iBooks

Nově můžete řadit vaše knihy podle katerogorie nebo série v aplikaci iBooks.

ibooksiOS8

8. Podržení hovoru přes aplikaci FaceTime

FaceTime zatím nepodporuje skupinový chat to však nebrání funkci zobrazujicí čekajicí hovor. Můžete buď další příchozí hovor odmítnout a nebo ukončit aktuální a příjmout nový.

Facetimecallwaiting

 

 

Zdroj: cultofmac.com