Apple Keynotes logo iconApple Keynote Event obnáší neskutečná bezpečnostní opatření, nejedná se sice o tak drastickou bezpečnost jako tomu bylo v roce 2007 při představení iPhonu, kdy museli zaměstnanci přespávat přímo v budově ve které byl představen nový produkt. Důvod byl jasný nesmělo dojít k žádnému úniky informací.



Apple čelí velkému množství úniků hlavně v posledních letech, před několika lety se o žádném produktu tolik nespekulovalo, nebylo tolik renderů a fotografií z výrobních továren jako dnes. Tentokrát musejí i všichni zaměstnanci a pracovníci co vstupují do prostor Flint Centra odevzdat svůj mobilní telefon ochrance, ta zkontroluje obsah fotoaparátu a přes objektiv telefonu přelepí speciální pásku, ta změní barvu v případě, že by se jí snažil někdo odtrhnout nebo odlepit. Pokud dojde ke změně barvy pásky u telefonu, zaměstnanec bude okamžitě propuštěn. Apple také může bezpečnostním systémem uzamčít všechny východy z místností a tím zabránit dalším únikům na veřejnost.

Bezpečnostní služba je v hledišti 24 hodin a v případě podezřelé aktivity personálu má ochranka právo zkontrolovat jeho fotoaparát a zprávy. Někteří pracovníci mluví o obavách ze strany samotného Applu, ten totiž údajně sleduje jejich telefonu a dospolouchává jejich hovory, zda nevynáší informace na veřejnost.

flint_center

Zdroj: cultofmac.com