ios_8_logo_iconS dnešním příchodem iOS 8 si budete moct stáhnout do iOS zařízení klávesnice třetích stran, například ty které můžete znát ze systému Android, kde si vydobyli značnou popularitu. Připomeňme, že tato API možnost pro vývojáře byla představena na červnové konferenci WWDC 2014.



Swype

Klávesnice Swype má nesmírnou popularitu na Androidu. Dostala se i na jeviště na WWDC. Swype bude chtít svůj úspěch obhájit i na iOS. Klávesnice si vydobyla popularitu hlavně díky psaní pomocí tažení prstu po jednotlivých klávesách. A díky velmi dobré predikci slov. Nabídne i změnu vzhledů.

Klávesnice s funkcí psaní pomocí táhnutí využijete hlavně na iPadu, kde tažení bude příjemnější než vyťukávání do displeje.

en-4-0-swypeen-4-0-theme

 

[app url=“https://itunes.apple.com/us/app/swype-keyboard/id916365675?mt=8″]

 

SwiftKey

SwiftKey má stejné funkce jako vše zmiňovaná klávesnice ale je zdarma to si může dovolit díky vlastnímu obchodu se vzhledy, kde si můžete koupit ten který se vám na iOS nejvíc líbit.

Kromě funkce Flow (tažení prstem po klávesnici) nabízí klávesnice výbornou predikci slov bohužel v první verzi, která vyjde na iOS nebude přítomna čeština to se, ale pozdějšími aktualizacemi může zlepšit. Klávesnice nabízí i synchronizaci do Cloudu. Pokud tedy máte víc mobilních zařízení, můžete svůj vlastní slovník synchronizovat dokonce i z Androidu do iOS a naopak. Můžete psát i ve dvou jazycích najednou.

swiftkey-screenshot-11 screen-8

[app url=“https://itunes.apple.com/app/swiftkey-keyboard/id911813648?ls=1&mt=8″]

Minuum

Výhodou oproti jiným klávesnicím má Minuum v tom že se dokáže dynamicky zmenšovat. To se hodí v případě, že jste v aplikaci zprávy a po zmenšení klávesnice můžete vidět více obsahu. Nechybí podpora gest. V obchodě App Store jí zakoupíte za 2 eura.

image21image11

 

 

[app url=“https://itunes.apple.com/app/minuum-little-keyboard-for/id914968934″]

Fleksy

Jedna z prvních klávesnic v App Store. Podstatou aplikace je psaní pomocí gest, což je velmi snadné díky kvalitní predikci slov. Fleksy má netradiční design, s podporou dalších barevných témat. Jako jedna z mála klávesnic pro iOS již podporuje Češtinu. Můžete změnit i rozvržení kláves z klasického QWERTY rozložení můžete využít i AZERTY, Dvorak.

fleksy

 

[app url=“https://itunes.apple.com/us/app/fleksy-keyboard-happy-typing/id520337246?mt=8″]

Zdroj: 9to5mac.com