ios_8_logo_iconPokud máte stále některé nejasnosti ohledně iOS 8 a přemýšlíte, zda bude možné nainstalovat tento systém na vaše zařízení, tak mám pro vás užitečný přehled. iOS 8 bude možné nainstalovat na zařízení s dvoujádrovým procesorem tzn. iPhone 4s a novější, iPad 2. generace a novější.



iOS 8 bude nový systém a stejně jako každá jiná aktualizace přinese i problémy, proto pokud nutně nespěcháte a nemusíte být mezi prvními s nainstalovaným iOS 8 raději vyčkejte. Stačí několik dní k tomu, aby se média dozvěděla o případných problémech, které se později s nainstalovaným systémem už špatně řeší. Případné problémy budou samozřejmě zveřejněny i na AppleNovinky.cz.

Jednou z nejdůlěžitějších věcí je zálohovat, zálohovat, zálohovat!

Nezapomínejte, že před instalací potřebujete dostatek volného místa. Pokud máte svůj iPhone naplněn fotkama, videem, hudbou nebo aplikacemi, předem tyto data protřiďte. Fotografie a videa můžete zálohovat přes iPhoto v OS X nebo na iCloud. Hudba jednoduše odstraňte z vašeho zařízení, po instalaci nového systému si znovu snadno synchronizujete knihovnu z aplikace iTunes do zařízení. Pokud máte nainstalované větší aplikace jako je Pages, Keynote, Numbers nebo hry např. Real Racing, tak doporučíme tyto aplikace odstranit pro dostatek volného místa. Všechna data jsou automaticky zálohována na iCloud, takže se nemusíte bát, že o některé soubory a skóre příjdete.

Pokud nejste žádní začátečníci můžete se pustit i do smazání Cache a Offline souborů přes utilitu PhoneClean. Rozhodně toto doporučíme pouze zkušenějším uživatelům.

Podporovaná zařízení pro iOS 8

ios8_kompatibilita