iPhone_6_iconKaždý rok mají vybraná americká média možnost testovat nový produkt ještě před oficiálním uvedením na trh. Konečně Apple zrušil informační embargo zakazujicí novinářům zveřejnit informace o iPhonu 6 a iPhonu 6 Plus. Pojďme si tedy přečíst první recenze jednotlivých významných médií.



Engadget

Ihned nám padla do oka menší tloušťka iPhonů oproti iPhonu 5s. Nejsme zastánci hesla „čím tenčí, tím lepší“, ale tentokrát se tenkost povedla, to si ověříte z lepšího ergonomického držení telefonu v ruce. Rozhodně nám více do ruky padl iPhone 6 Plus, než iPhone 6. Konečně nejsou strany telefonu ostré jako u iPhonu 5 a 5s.

Oba iPhony nabízejí IPS Retina displej v případně iPhonu 6 Plus je to HD Retina displaj s rozlišení Full HD 1920 × 1080 pixelů při hustotě 401ppi na 5,5″ displeji. iPhone 6 nabízí rozlišení 1334 × 750 pixelů s hustotou 326 ppi, tedy stejně jako má iPhone 5s. Pokud si položíte oba iPhony 6 vedle sebe uvidíte menší rozdíl u iPhonu 6 Plus je displej ostřejší, což je logické vyšším rozlišením a hlavně ppi.

 

The Verge

Velké telefony mají velké baterie a iPhone 6 Plus je velký telefon s velkou baterií. Baterie vydržela 2 dny při pravidelném denním používání. iPhone 6 vydrží den a půl to je mnohem víc než iPhone 5s. iPhone 6 Plus je pocitově příjemný, ale jeho povrch je trochu kluzký to může být nevýhoda v případě velikosti a kulatých hran. Rozhodně doporučíme u iPhonu 6 Plus použít kožený obal pro jistější držení. Skvěle vyřešený je dotyk, ten vyvolává pocit skutečného pohybu, to se u iPhonu 5 nepodařilo.

 

Re / Code

iPhone 6 nabízí větší displej, ale všechny aplikace na něm pracují skvěle. Žádná aplikace nebyla rozmazaná nebo zkreslená. App Store nyní nabízí 1,3 milionů aplikací pro iPhone 6. Příjemným překvapením je cca 2x rychlejší Wi-fi než u iPhonu 5s a o 25% rychlejší než má Samsung Galaxy S5 a to při downloadu, tak i uploadu. Menší rozdíl je v rychlosti LTE u operátorů Verizon a AT&T. Pokud vám nevydržel iPhone nabitý celý den, mohl by vás iPhone 6 Plus skvěle překvapit, ten vydržel od rána prvního dne do večera následujicího dne. To je skvělé!

iphone_6

The Loop

Testováni iPhonu 6 Plus bylo pro mě nejprve dost velký nezvyk je to skoro jako telefonovat s menší verzí iPadu mini. Nejprve mi pořád ležela v hlavě jeho samotná velikost, ale ta si mě nakonec získala zobrazením na větším displeji. Stále se nemoho zbavit hloupě vypadajícího člověka s 5,5″ zařízením u ucha při telefonování. Proto Handsfree propojené přes Bluetooth bude pro iPhone 6 Plus ideálním pomocníkem.

 

Yahoo

iPhone má o 25% rychleší čip, než iPhone 5s tohoto rozdílu si ovšem nevšimnete pokud nemáte obě zařízení vedle sebe. Optická stabilizace obrazu u iPhonu 6 Plus funguje nadmíru dobře. Větší iPhone nabízí při psaní na klávesnici na šířku několik nových tlačítek jako je kopírování a vložení, změnu na tučné nebo běžné písmo atd.

 

TechCrunch

iPhone 6 má ucelenější design zadního krytu, než iPhone 5s s kombinací hliníku a skla. Ten tak působí kompaktněji jako iPad mini nebo iPad Air. Testovali jsem verzi Space Gray. Problém nastane při pokusu na dosáhnutí na druhou stranu telefonu, natož na protější roh. Většinu věci budete muset udělat dvěma rukama, nebo využít často kritizovanou funkci One-handed Mode. iPhone 6 Plus se stále vejde do kapsy stejně jako s ním můžete telefonovat.

 

iphone_6