iPad Air iPad mini design iPhone 6 iconNásledující generace iPhonů a iPadů navýší kapacitu RAM, to si aspoň myslí v Tchajwanu. Navýšení RAM bude u nadcházejícího iPhonu na 2GB a následující iPady by mohly mít až 4GB RAM.



Otázkou zbývá, co by k takovému zvýšení Apple vedlo. Určitě nejednou jste slyšely o tom, že iPhone nepotřebuje jako konkurenční Android 2 GB a že si vystačí s 1GB. Navýšení kapacity RAM není v dnešní době pro Apple výrazná položka v rozpočtu pro iPhone, ale větší kapacita znamená i větší spotřebu energie a s tou má iPhone dosud problémy. Snižování tloušťky iOS zařízení taky k výdrži na baterii nepomůže.

Ale co když za tím je něco víc než vyrovnání se Androidu nebo zvyšující se nároky aplikací a iOS. Konkurence v podobě Ubuntu Touch chce na mobilních zařízeních spustit po připojení k monitoru plnohodnotný počítačový systém. Někteří výrobci zařízení s Androidem a Windows 8 nabízí možnost pracovat s více aplikacemi najednou, o této funkci se před uvedením iOS 8 hodně spekulovalo jako hlavní lákadlo pro koupi iPadů.

a8x

Zdroj: 9to5mac.com