tim cook iconTim Cook je „hluboce uražen“ dokumentem BBC o továrních podmínkách, které tvrdí, že Apple umožňuje týrání pracovníků ve svých dodavatelských továrnách a dolech. BBC poslalo několik novinářů tajně do čínských továren a indonéských dolů.



Dokumentární film s názvem „Apple Broken Promises“ byl odvysílán na BBC One. Apple senior viceprezident Jeff Williams předal Timu Cookovi zprávu zaslanou svým zaměstnancům ve Spojeném království.

Cook a Williams uvedli: „Jsme hluboce uraženi návrhem, že by Apple porušoval slib pracovníkům v našem dodavatelském řetězci nebo uvedly zákazníky v omyl.“

tim cook

Williams také naznačil ve svém e-mailu, který Apple poskytl BBC s relevantních skutečností týkajících se závazků společnosti k svým zaměstnancům po celém světě, ale tyto informace nebyly zahrnuty v dokumentu. Zpráva BBC tvrdí, že čínští dělníci byli nuceni pracovat dlouhé hodiny na montážních linkách bez možnosti žádosti o den volna a to i když pracují i 18 dnů v řadě. BBC také odhalilo nezletilé děti s falešnými občanskými průkazy. V Indonésii dokonce děti pracovali v rudných dolech.

https://https://www.youtube.com/watch?v=AVaTl2kW6YU

Zdroj: macrumors.com