app_store_iconApp Store obsahuje velké množství aplikací, ale jeho nedokonalé vyhledávání odsouvá většinu aplikaci mimo dosah uživatelů. Pokud aplikace nemá velký úspěch aby se umístila mezi TOP nejstahovanější aplikace je takřka odříznutá od světa. Jednou z možností je spuštění mohutné propagace na aplikaci, ale ne každý vývojář má na takovou propagaci prostředky.



Mezi tyto vývojáře patřil i John Hayward-Mayhew a přesto, že neumí moc dobře programovat jak sám přiznal, tak se pustil do něčeho nevýdaného. Vytvořil přes 600 aplikací na stejném herním systému, pouze změnil grafiku, název a hlavní postavu. Můžeme říct, že vlastně vytvořil 600 klonů své původní aplikace, která mu nevydělával žádné zázračné peníze.

Jeho myšlenka se však ujala a místo jedné velké vytvořit několik set podobných aplikací je mnohem výdělečnější. Kód aplikace vytvořil v roce 2011 Hayward a Johnovi se tento kód velmi líbil, proto ho nechtěl nechat ležet jen tak ladem. Všechny jeho aplikace můžete najít pod jménem Fun Cool Free.

app-store icon článek

Zdroj: 9to5mac.com