tim cook iconDalší den po pondělní mediální konferenci minulý týden se generální ředitel Applu, Tim Cook, sešel s akcionáři na každoročním meetingu investorů a akcionářů. Místo tradičních otázek se investoři soustředili především na jednu – Koupí Apple Tesla Motors? Tim Cook nechtěl nic prozradit, ve svých odpovědích nebyl konkrétní a vyhýbal se tématu akvizice této automobilky.



„Opravdu s nimi nemáme žádný vztah,“ odpověděl Tim Cook na otázku ohledně spolupráce s Elonem Muskem, CEO Tesla Motors. „Byl bych rád, kdyby Tesla nasadila CarPlay do svých automobilů, nyní spolupracujeme s každou velkou automobilkou na zabudování CarPlay do jejich palubních desek a Tesla by se k nim možná chtěla přidat také.“

„Byl to dobrý způsob, jak se vyhnout otázce?“ přidal Cook, což způsobilo vlnu hlasitého smíchu v hledišti. Poté odpovídal na podobné dotazy tak, že zmiňoval jen funkci CarPlay a nechtěl prozradit nic víc z utajovaného projektu, na kterém zřejmě inženýři z Applu momentálně pracují.

Systém CarPlay pro automobily je nyní jediným dílem Applu, které spadá do automobilového odvětví. Je to možná první krůček k rozsáhlému produktu, jehož krásu budeme obdivovat za několik let.

iCar-Franco-Grassi-3

Zdroj: theverge.com