Steve-JobsJiž brzy se má objevit na pultech snad všech knihkupectví nová očekávaná kniha o Stevu Jobsovi. Dílo nese název Becoming Steve Jobs a rozhodně z Jobse nedělá žádného svatouška, ale ukazuje, jaký ve skutečnosti byl.



V knize se objevují postavy, které se pohybovaly okolo Steva Jobse, proto si i Bill Gates vysloužil jedno místo a jeho rozhovor stojí opravdu za to. V překladu by se podle Gatese měla jmenovat kniha Tohle doma nezkoušejte

„Tato kniha by se měla jmenovat Tohle doma nezkoušejte. Až takového stupně složitosti totiž Steve dosáhl. Neexistují zde žádná jasná stanoviska okolo designu, jednoduchosti či zaměření, podle nichž se vy nebo vaše společnost bude transformovat. Místo toho je zde příběh o neustálých změnách. (…) Umíte si představit Steva jako CEO Microsoftu? Byl by příšerný!“ prozdradil Gates.

V knize se lze ale dočíst i chvály na vývojový tým Steva Jobse, který v Apple vybudoval. Gates zmínil, že všichni členové týmu mají své platy zaslouženě a tým nemá vůbec žádnou slabinu – tvoří podle něho bezchybný celek.

Steve Jobs and Bill Gates, Fortune, July 21, 1991