ipad-clearance-wifi-3Dnešním dnem je to přesně 5 let od zahájení prodeje nového výrobku od Apple – iPadu. Tenkrát revoluční zařízení změnilo celý svět techniky, i když nebylo vůbec jasné, jestli se iPad na trhu uchytí. Nyní se nojvější verze tohoho jablečného miláčka postupně dostávají do rodin po celém světě a někdo si bez něj nedokáže život ani představit.



Samotné představení se konalo o několik týdnu předtím, než byl první iPad uveden do prodeje. Světlo světa tedy iPad spatřil už v roce 27. ledna 2010, kdy byl představen ještě Stevem Jobsem. Když Apple viděl svá první čísla, kdy se do konce roku 2010 podařilo prodat skoro 15 milionů kusů, tak věděl, že právě v tomto zařízení je budoucnost. Už několik hodin před zahájením prodeje stály stovky zájemců před obchody a čekaly, až na nastane sobota 3. dubna, kdy se začne revoluční iPad od Apple prodávat. Tenkrát byl k dostání pouze WiFi model a to v klasických verzích – 16, 32 a 64 GB. Teprve o několik týdnů později se na pulty dostala vylepšená 3G verze. V Česku jsme si museli počkat až do 29. listopadu, dříve bylo nemožné iPad sehnat. Velkou zajímavostí je, že iPad byl zakázán na území Izrale.

Steve Jobs první ipad first

V současné době máme na pultech obchodů již několik nových modelů iPadů a je více než jasné, že jejich prodej ze dne na den neskončí. Novější modely jsou samozřejmě zlepšovány jak po hardwarové tak softwarové stránce. První iPad byl vybaven procesorem Apple A4 s frekvencí 1 Ghz a pamět RAM dosahovala 256 MB. Rozlišení displeje bylo 1024×768 a operační systém pro tento kousek byl iPhone OS 3.2. První ale fungoval až do verze iOS 5.1.1.

https://https://www.youtube.com/watch?v=FtBpZltfR7o