tim cook iconVčera proběhlo oznámení finančních výsledků za 2. fiskální čtvrtletí 2015 a to jasně ukázalo pokles prodejnosti iPadů. Meziroční pokles z 16,35 na 12,6 milionů kusů za první 3 měsíc v tomto roce. 23% pokles není rozhodně zanedbatelný, ale CEO společnosti Apple, Tim Cook zůstává klidným a myslí pozitivně.



Samozřejmě CEO Applu musel veřejně přiznat v konferenčním hovoru, že na trhu iPadů kanibalizuje iPhone 6 Plus s 5,5″ displejem, ale na druhé straně jsou zde produkty jako MacBooky Air a nový 12″ MacBook s Retina displejem. Velké možnosti však Tim vidí ve spolupráci s IBM, kde jsou vyvíjeny aplikace pro velké podniky, to se však teprve pomalu rozjíždí.

Nové možnosti otevírá také dosud Applem nepoznaný trh v Číně, kde jsou zaznamenány s každým produktem rekordy v prodejnosti. Nejbohatší společnost na světě má rozhodně ještě stále kam růst a to je hodně důležitá zpráva.

Nové tablety iPad Air a iPad mini budou představeny v každoročním pravidelném termínu ve 4. čtvrtletí daného roku. Stále je velkou záhadou i dlouho očekávaný iPad Pro (Plus) s větší úhlopříčkou.

Na grafech můžete jasně vidět vývoj iPadů.

1 2