apple_watch_novinky_iconHodně lidí si myslí, že pokud si koupí Apple Watch, budu muset s senou tahat všude jejich iPhone. Při začátečním spárování se bez iPhone neobejdete, ale při delším používání zjistíte, že ne všechny funkce hodinek telefon ke svému chodu potřebují. Vy se podívejte, co můžete dělat s hodinkami bez iPhonu.



Služba Apple Pay dokáže fungovat i bez iPhone. Jedná se o platící systém, kdy přiložíte hodinky k terminálu a zaplatíte vámi vybraný produkt. Dříve se myslelo, že i u této činnosti bude nutná spolupráce s iPhone, ale teď tomu tak není.

apple_watch_apple_pay_3up-100582719-orig

Na hodinkách si kdykoli můžete přečíst vaše emaily nebo zprávy a to i, když nejste v dosahu vašeho telefonu. Všechno díky cache (paměti), kterou hodinky mají.

apple_watch_mail_app_3up-100582722-orig

V hodinkách je možné si kdykoli prohlédnout fotografie, které máte sychronizovaného s iPhone.

apple_watch_photos_3up-100582717-orig

Na hodinkách lze poslouchat i hudbu a opět bez iPhone. Omezeni jste pouze playlistem, který si musíte předtím sychronizovat s iPhone. Pokud tedy máte Bluetooth sluchátka a žádné kapsy v kalhotách, můžete ihned jít běchat například do lesa a nemít telefon v ruce.

apple_watch_music_3up-100582727-orig

Další funkcí, kterou dokáží hodinky bravůrně plnit bez přítomnosti iPhone je Workout. Stačí tuto aplikaci zapnout a ihned si můžete jít zasporovat. Hodinky si budou vaše údaje pamatovat a po příchodu domů, kdy se opět spárují s iPhone, se všechna data sychronizují.

apple_watch_workout_3up-100582721-orig