icloud_drive_iconiCloud Drive bude bezpečnější pro uživatele. Apple se snaží přesunout synchronizaci jeho aplikací na iCloud Drive. V dosavadních operačních systémech se synchronizují aplikace Applu jako poznámky, upomínky a kalendář díky protokolu IMAP.



S iOS 9t a OS X 10.11. Apple plánuje přesunutí veškeré synchronizace aplikací Applu z IMAP právě do iCloud Drive. Tato změna by mohla vylepšit bezpečnost, iCloud Drive totiž nabízí lepší šifrování a jako bonus je synchronizace dokonce rychlejší než v případě synchronizace z IMAP serverů.

Pro uživatele by to mohlo znamenat hlášku při prvním spuštěním poznámek, zda chtějí přenechat synchronizaci iCloud Drive.

Podle zdrojů Apple modernizuje svůj iCloud a CloudKit servery. Apple se pokusí přetáhnout další uživatele z konkurenčních platforem jako je Dropbox, Google Disk a dalších.

Jako při každé akci Applu vám připravíme shrnutí toho co Tim Cook a další vysoce postavení zaměstnanci prezentovali. Nejinak to bude u WWDC 2015, které začne 8. června prezentací novinek.

icloud drive
Zdroj: 9to5mac.com