apple_pay_iconZpráva z The Telegraph přišla s informacemi o možném rozrůstání Apple Pay mimo USA. Apple Pay by se mohlo zpustit už za dva měsíce. Bohužel o české republice nepadla jediná zmínka.



„Od giganta ze Silicon Valley se očekává, že v pondělí v San Franciscu na své výroční veselce pro vývojáře softwaru. Služba bude zpuštěna asi za dva měsíce.“

Apple se domlouval s hlavními bankami ve Velké Británii od loňského roku. Technologie pro bezkontaktní platby už v Británii jsou stejně jako v Česku.

Apple se údajně snaží domluvit i s bankami v Kanadě, ale asi se partnerství nedaří dohodnout, proto se spuštění v Kanadě odkládá. Poslední novinka ohledně Apple Pay by mohl být systém odměn pro lidi platící skrze Apple Pay. To by mělo donutit zákazníky vytáhnout raději iPhone než kreditku.

Doufejme, že se Apple Pay brzo dostane do Česka. Česko je jedna ze zemí, ve které obyvatelé nejvíc používají bezkontaktní platby.

Zítra v 19:00 začne WWDC, můžete si ho streamovat na svém Macu, iOS dokonce i na Windows nebo i na Androidu. A jako vždy po skončení prezentace zveřejníme shrnutí celé akce.

apple_pay1_8fe48a00c0915c6f520d8c9d6e6ea66d

Zdroj: iphonehacks.com