wwdc_2015_iconZítra v 19:00 našeho času Tim Cook vystoupí na pódium a zahájí každoroční WWDC. Jako vždy celou keynote bude Apple streamovat na zařízení s iOS nebo OS X. Uživatelé Windows mají oficiálně smůlu, ale mohou si stream spustit podle našeho návodu. Anebo se sejdete, vezmete jeden Mac a projektor a s kamarády si na plátno promítnete a přizvete další nadšence do Applu.



Zapomeňte! Apple má ve své smlouvě dokonce přísný zákaz podobných akcí. Bez svolení z Applu nic podobného být pořádáno nesmí.

Zítra ve stejnou dobu bude probíhat konference AltConf, taktéž v San Franciscu a pořadatelé chtěli promítat stream pro lidi, kteří se na WWDC 2015 nemohli dostat. Právníci z Applu to AltConfu zakázali.

Hlavní důvod zákazu je cena vstupenky na AltConf 300 dolarů v přepočtu 7 400 Kč. Pokud by ale byl o vstupenky velký zájem, nemáte garantováno, že se do promítacího sálu dostanete. Pokud se tedy AltConf s Applem nechce soudit, žádné promítání nebude.

Hlavní konkurent Applu dělá pravý opak. Google pořádá prostřednictvím organizace GUG (Google User Group) akce Extended, vstupenky na tyto akce, které jsou zadarmo a dokonce návštěvníci dostali drobný dárek v podobě Google Cardboard.

Zítra v 19:00 začne WWDC, můžete si ho streamovat na svém Macu, iOS dokonce i na Windows nebo i na Androidu. A jako vždy po skončení prezentace zveřejníme shrnutí celé akce.

altconf