apple_watch_icon_12Minulý rok Apple aktualizoval OS X a iOS. Z některých bannerů z výzdoby Moscone West Center, jsme mohli odhadnout pojmenování systémů. Nyní na výzdobě můžou obyvatelé San Francisca vidět tři názvy: iOS, OS X a watchOS.



Rozmazaný obrázek publikoval server MacStories. Apple by měl přejmenovat systém Watch OS na watchOS. Obrázek není zrovna dobrý důkaz. Lepší náznak je přímo v aplikaci WWDC od Applu. Server 9to5mac.com si všiml, že ve filtrech aplikace je možnost výběru: All Platforms, OS X, iOS a watchOS.

CGPcZuiXEAAP3Op

Není to poprvé, co Apple přejmenoval svůj systém. Steve Jobs představil první iPhone se systémem iPhone OS. S iPadem přišel iOS.

Doufejme, že jediná změna operačního systému Apple Watch nebude jen přejmenování. Šíři se spekulace, že na WWDC si odbyde premiéru nové SDK. SDK by mohlo vývojářům nabídnout spouštění aplikací přímo v hodinkách. Pro uživatele to znamená rychlejší spouštění aplikací možná i zhoršení výdrže na baterii.

Zítra v 19:00 začne WWDC, můžete si ho streamovat na svém Macu, iOS dokonce i na Windows nebo i na Androidu. A jako vždy po skončení prezentace zveřejníme shrnutí celé akce.

wwdc-2015-banner-watchos-1024x768

Zdroj: iphonehacks.com