Chrome google icon aplikaceO takzvaných počítačích Hackintosh se toho napsalo hodně. Jde o počítače, na které byl nainstalovaný OS X. Dnes si může Hackintosh stvořit každý, ale žádný takový počítač se stabilitou nemůže rovnat OS X na Macu.



Vývojářovi a hackerovi „Coolstar“ se povedlo spustit OS X Mavericks 10.9.1 na Acer C720 Chromebook. Na Chromebook byla instalace OS X velmi obtížná, vývojář musel použít vlastní coreboot a přepsat údaje o CPU v EFI.

mac-os-x-on-a-chromebook

Mavericks neběží plynule ani obrazně ani doslovně. Nedostatek grafické akcelerace znamená pomalé vykreslování v Safari a animacím se taky moc nechce.

Nemělo by jít o podvod nebo o virtualizaci. Coolstar je známý svými hackerskými kousky od iOS až po Chrome OS. Na stejný počítač naposled nainstaloval Windows 8.1.

Otázka není, k čemu by to bylo uživatelům Chromebooků, ale spíš proč to dělají hackeři jako je Coolstar? Protože mohou. Pokud vám mohu poradit, nepouštějte se do instalace OS X na počítače ani z důvodu vyzkoušení systému, zkušenosti s Hacintoshi vás od OS X mohou jen odradit.

chrome os

Zdroj: omgchrome.com