iOS 9 - Multitasking Split View iconDo nových funkcí mobilního operačního systému iOS 9, představeného před týdnem na WWDC 2015, patří mimo jiné i zdokonalení multitaskingu na iPadech. Uživatelům to přinese možnost využívat dvě aplikace na stejné obrazovce a ve stejný čas. V našem nedávném článku jsme zveřejnili sadu fotografií zobrazující tuto novou funkci a nyní, díky redaktorům z MacRumors, je můžete vidět ve videu.



Nový multitasking je rozdělen do třech možností. První je Slide Over, který vyvoláte přejetím přes pravý okraj obrazovky směrem doleva. Touto funkcí získáte rychlý způsob, jak komunikovat s druhou aplikací, aniž byste opustili hlavní aplikaci, ve které máte rozdělanou svou práci. Když poté ještě přejedete prstem z horního okraje dolů, zobrazí se vám sloupec dostupných aplikací a vy si jednoduše vyberete tu, kterou zrovna potřebujete.

Podobná je funkce Split View. Dostanete se k ní přejetím přes pravý okraj obrazovky, jak u Slide Over, a táhnutím okraje panelu doleva. V tu chvíli jste schopni pracovat ve dvou aplikacích najednou. Okna si můžete přizpůsobit podle vaší potřeby.

Poslední funkcí nového multitaskingu je Picture in Picture. Využijete ji během volání přes FaceTime nebo sledování filmů. Po aktivaci pomocí Home button se FaceTime hovor nebo video vhodně zmenší do malého okna, kterému dodatečně můžete změnit velikost, a dovolí vám věnovat se zároveň i jiné činnosti.

Všechny zmíněné možnosti multitaskingu si můžete prohlédnou na videu níže.

https://https://www.youtube.com/watch?v=jorwzOsPAYs