apple_logo_icon oficial official oficiálKdyž se slyší Apple a Irsko, může ty lépe informovaný napadnout infolinka v Corku, ale nachází se tam i tajná továrna Applu. Továrna Applu se odhalila kvůli sporným daňovým praktikám v Irsku. Továrna se nachází v Corku a montuje zde přibližně 400 zaměstnanců iMacy. Zajímavostí je, že jde o jedinou továrnu, která patří Applu.



Závod Apple Hollyhill v Corku se otevřel v listopadu 1980. Továrnu spustil Steve Jobs a Mike Markkula, v té době Apple nabral jen 60 zaměstnanců.

Dnes se zastoupení Applu v Irsku zabývá prodejní a technickou podporou, distribucí, péčí o zákazníky a mapováním

Apple se poslední dobou snaží dbát na životní prostředí a do svých projektů na ochranu země vydává nemalé prostředky. Není tedy divu, že i v Irsku jsou budovy šetrné. Mělo by jít o nejšetrnější kanceláře v Irsku.

Informace o závodu v Applu by se na internetu jen tak neobjevili. Pravděpodobně musely být odkryty kvůli šetření Evropské komise za daňové záležitosti. Od roku 2009 Apple v Corku investoval 100 milionů eur.

apple továrna factory irish irsko apple továrna factory irish irsko apple továrna factory irish irsko apple továrna factory irish irsko

Zdroj: cultofmac.com