apple ios android iconNa poslední konferenci WWDC Apple představil následující OS X El Capitan a iOS 9. Další novinkou byly watch OS, hudební služba Apple Music a stream rádia Beats 1 s hlavním hvězdou moderátorského prostředí Dj Zane Lowem. Nyní se uživatelé systému Android ohrazují, že Apple některé služby okopíroval z jejich prostředí.



V dnešním článku se tedy zaměříme na faktory, které jsou si podobné právě s konkurenční otevřenou platformou Android.

Spotlight:

Funkce Spotlight zobrazuje nejvíce využívané informace. Jde o asistenta, který dle statistik v určitou chvíli ukáže právě takovou informaci, kterou jste v předchozích dnech nejvíce využívali. Na Androidu je tato funkce dostupná pod názvem Google Now.

Storno Spotlight vyhledávání
Storno Spotlight vyhledávání

Split Screen

Spolu s poslední verzí iPadu Air 2 je k dispozici multitasking, jde v podstatě o spuštění dvou aplikací na jedné obrazovce současně. Tuto funkci použil Samsung již v roce 2011 u svého tabletu Galaxy Note 2, nyní podporuje multitasking až čtyr aplikací najednou.

multitasking_air

Obraz v obraze

Tato služba umožňuje nativní zmenšení videa, které je možní následně popotahovat po displeji bez trhání. Na Androidu byla tato funkce opět o něco dříve pod názvem Pop-Up Play.

WWDC 2015 iPad