apple ios android iconNa poslední konferenci WWDC Apple představil následující OS X El Capitan a iOS 9. Další novinkou byly watch OS, hudební služba Apple Music a stream rádia Beats 1 s hlavním hvězdou moderátorského prostředí Dj Zane Lowem. Nyní se uživatelé systému Android ohrazují, že Apple některé služby okopíroval z jejich prostředí.



V dnešní druhé části se tedy zaměříme na faktory, které jsou si podobné právě s konkurenční otevřenou platformou Android. Pro čtenáře, kteří nečetli předchozí srovnání odkaz zde: část 1.

Proactive

S funkcí proactive se za pomoci Vaší polohy aktivně dostáváte k informacím, které jsou vázané na Vaše prostředí: Dopravní situace, počasí. Tato funkce byla dříve spuštěna v Google now. Rozdíl je ovšem v podstatě zabezpečení. U Googlu musíte být přihlášen, jablíčkáři mají pak aktvní šifrování, které není vázáno na Apple ID.

siri

Low power mode

Součástí chystané vere iOS 9 je také pro Apple nová funkce úspory baterie při nízkém stavu baterie. Funkce vypne některé funkce zařízení, které nejvíce vybíjejí baterii a ušetří Vám tak drahé poslední minuty života Vašeho iPhonu či iPadu. V systémech Android je funkce aktivní od Samsungu Galaxy S5.
IMG_1975

News

Inovace funkce Newsstand přišla právě v podobě News. S News budete mít rychlý přehled o svých nových zprávách dříve a efektivněji. U Androidu je funkce dostupná pod názvem Samsung My Magazine.

applenewsapp

Notes

Apple také aktualizoval svou aplikaci Notes. Nyní lze formátovat text, přidávat obrázky a nadpisy. Další funkcí je také psaní volnou rukou. Galaxy Note bohužel s funkcí přišel dříve.

notes

Na konci druhé části je zřejmé, že ve srovnání jasně vítězí Android. Apple je však stále leadrem ve výrobě prémiových produktů a své funkce ladí na svých vyvinutých iOS a OS X. Odměnou je nám pak stabilita, plynulost a kvalitní zpracování a v neposlední řadě vynikající možnost sdílení mezi zařízeními Applu. Nejlepším způsobem jak si udělat vlastní obrázek o schodě funkcí na obou platformách je test obou konkurentů, právě při tomto je nejvíce znát síla a kvalita jablečných produktů za které si mnozí rádi platí nemalé částky.