carplay icon logoVolkswagen oznámil, že první vozy roku 2016 s podporou CarPlay již míří k prodejcům. CarPlay bude součástí infotainmentu MIB-II, kterými jsou vozy Volkswagenu vybaveny. MIB-II však nabízí kromě CarPlay také podporu i pro Android Auto.



Obě platformy obsahují aplikaci Volkswagen. Ta nám umožní přes iPhone dálkové zamykání vozu, ovládání klaksonu a světel, parkovací informace, polohu vozidla například při ukradení, nebo třeba diagnostika a monitorování vozidla. Co však nikoho nepotěší je to, že si za aplikaci zaplatíte zhruba 199$ (necelých 5000 Kč) ročně. Přičemž prvních 6 měsíců používání dostanete zdarma.

Entry-level VW modely zahrnují 5 palcový dotykový displej s rozlišením 400×240, který CarPlay nepodporuje. Oproti tomu 6,3 a 6,5 palcové kapacitní dotykové displeje, které podporují multi-touch gesta, budou obsahovat i CarPlay.

Ve vyšších třídách vozů bude i 2.5D navigace a model e-Golf SEL Premium dokonce obdrží 8 palcový kapacitní dotykový displej samozřejmě i s CarPlay.

Prvními modely s podporou CarPlay jsou Golf R a Tiguan, ty se k prodejcům dostanou již koncem července. Další modely prý přijdou později v tomto roce.

volkswagen_carplay

Zdroj: macrumors.com