ios in the car icon icarApple neustále pokračuje v náboru automobilových expertů. Již na konci července jsme vás informovali o příchodu Douga Betta, který pracoval pro automobilky jako Chrysler, Nissan nebo Toyota. Nyní Apple najal Jamieho Carlsona, jehož dřívějším zaměstnavatelem byla Tesla Motors.



Ve společnosti pracuje na „Speciálních projektech“, z čehož pochopitelně můžeme usoudit, že se podílí na vývoji chytrého/bezpilotního automobilu.

Informaci potvrzuje Carlsonův profil na sociální síti LinkedIn, kde v sekci „Pracovní zkušenosti“ je uvedena pozice „Special Projects“ v Applu od srpna 2015 do současnosti. Jeho minulost v automobilce Tesla není popisována příliš detailně, takže nemůžeme říci, na čem přesně může v Applu pracovat. Podle dřívějších pozicí bude mít pravděpodobně stejnou roli.

Apple se už dříve vyjádřil, že na budoucím projektu bezpilotního automobilu s kódovým označením „Project Titan“ pracuje více než 200 zaměstnanců a jejich nábor probíhá již měsíce. V týmu se setkávají experti z různých automobilových společností jako Ford, GM, Tesla General Dynamics, MIT Motorsports a další.

Tesla expert Jamie Carlson

Zdroj: MacRumors.com