apple_watch_iconJihokorejská společnost Samsung pořádala ve čtvrtek konferenci Unpacked 2015, na které představila nové telefony Samsung Galaxy Note5, Samsung Galaxy S6 Edge+ a taky ukázala podobu prozatím nepředstavených hodinek Gear S2. Uživatele Apple produktů už nepřekvapí, že se Samsung inspiroval jablečnými hodinkami Apple Watch, a tak jsou některé prvky Gear S2 velmi podobné.



Uživatelské rozhraní hodinek Gear S2 je kruhovité, stejně tak jako samotné hodinky. V tom se od Apple Watch pochopitelně liší, jelikož jablečné hodinky jsou tvaru čtvercového. To, co uživatelé Apple Watch ale nevidí poprvé, jsou aplikace v operačním systému hodinek. Každá z nich má kruhovitou ikonu a v některých případech jsou symboly identické na obou zařízeních.

Každopádně když porovnáme první generaci hodinek Gear S s Gear S2, vidíme velkou změnu v designu i v softwarové výbavě, která svou podobou nemá daleko k Apple Watch. Oficiálního představení se dočkáme zhruba za měsíc v Berlíně, takže tato podoba nemusí být finální.

Samsung Gear S2 a Apple Watch Samsung Gear S2 Samsung Gear S2_2

Foto: Fortune.com, Engadget.com