magic mouse iconAmerická vládní agentura FCC na svých webových stránkách odhalila budoucí plány Applu s bezdrátovou myší a klávesnicí. Objevily se fotografie ukazující novou generaci bezdrátové myši s názvem „Magic Mouse 2“ a také bezdrátové klávesnice, u které není uveden přesný název. Podle těchto informací se Apple připravuje na představení nových doplňků.



Z fotografií bohužel vyplývá, že žádné z nových zařízení, ani Magic Mouse 2 a ani bezdrátová klávesnice, nedostane nový design. Vzhled by měl zůstat zachován, ale změny příjdou v podobě nových technologií. Obě zařízení by měly disponovat Bluetooth 4.2 Low-Energy, zatímco v současné době mají Bluetooth 2.1. Díky tomu a taky nové vestavěné (dedikované) Li-Ion baterii, namísto AA baterií současně používaných, by se jablečné myši a klávesnici rapidně zvýšila výdrž baterie. Malý otvor/konektor na spodní straně myši napovídá, že pro nabíjení budou uživatelé používat kabel s USB-C konektorem.

Bezdrátová klávesnice zřejmě nabídne malé tlačítko Zapnout/Vypnout na horní levé straně a několik speciálních kláves pro jednodušší komunikaci s iPadem. Bohužel můžeme pouze spekulovat, zda nová Magic Mouse 2 nabídne technologii Force Touch, jelikož z fotografií nelze tuto informaci potvrdit.

Od těchto dvou zařízení bychom se tedy mohli dočkat zvýšení výdrže baterie a stabilnější komunikace mezi připojeným zařízením a počítačem.

 

 

Apple Magic Mouse 2 Apple Wireless Keyboard

Specifikace Magic Mouse 2

Apple Magic Mouse 2 specifikace

Specifikace Wireless Keyboard

Apple Wireless Keyboard specifikace

Zdroj: 9to5mac.com