FaceshiftApple se někdy odhodlá koupit společnost, která stojí za užitečnou technologií. Pohlcení takové firmy ovšem nemusí vždy znamenat využití její technologie. Server Macrumors zjistil, že Apple již zřejmě koupil další společnost. Faceshift stojí za detailní technologií snímání obličeje v reálném čase, která byla využita v několika animačních a herních studiích.



Technologie umožňuje bleskurychle zachytit pohyb vašeho obličeje pomocí 3D kamery, který bude následně proveden na avatarovy v počítači. Společnost vyvinula speciální program Faceshift Studio a pluginy pro animační software jako Autodesk Maya nebo Unity, které také spadnou pod Apple, pokud dojde k akvizici. Nedávno vývojáři Faceshiftu pracovali na pluginu pro Skype, který by umožnil vytvořit speciální avatary pro video chat.

Následující video blíže přibližuje, jak tato technologie funguje. Určitě uznáte, že přesnost a reálnost avatarů je úctyhodná. Otázkou je, k čemu konkrétně by tuto vymoženost mohl využít Apple. Videohovory přes FaceTime? Posílání emotikonů s obličejem, který my sami vytvoříme?

https://https://www.youtube.com/watch?v=RLfAmNDNgHk

Zdroj: MacRumors.com