ipad pro icon logoTak jak jsme již dlouhou dobu předpokládali, Apple dnes představil zcela nový iPad Pro. Je to největší iPad, který byl kdy představen, displej má úhlopříčku 12,9 palců, 5,6 milionů pixelů, což je více, než kolik má Macbook Pro s retinou. Rozlišení je skvělých 2732 x 2048.Nový iPad Pro v sobě ukrývá nový čip A9X, ten je 1,8 krát rychlejší než čip A8X, který je v iPadu Air 2.



4

iPad Pro je rychlejší než 80% PC, které byly uvedeny do prodeje posledních 6 měsíců. Výkon je tak 360 krát vyšší než u prvního iPadu. Výdrž baterie se oproti starším iPadům nezměnila a činí tak známých 10 hodin. Velký iPad má perfektní stereo reproduktory, kterých na iPadu najdete dohromady 4. V porovnání s iPadem Air 2 je iPad Pro o 0,8 mm tlustší a jeho váha narostla na 712 gramů, což je více než první generace iPadu.

4

Nový iPad má také nový konektor zvaný „Smart Conector“, který složí k připojení nového krytu Smart Case se zabudovanou klávesnicí. Skrze tento port se  klávesnice nabíjí a přenáší data, která budete zadávat. Poté přišla řeč na malování a tvoření na iPadu, k tomu se samozřejmě perfektně hodí stylus, jež Apple také představil. Stylus se jmenuje „Apple Pencil“ a může být použit na displeji iPadu, současně s prstem na displeji. Na jedné straně má Apple Pencil Lightning konektor, kterým se snadno dobijí.

8

7

Novinkou je také nově upravená aplikace poznámky, ve které nyní můžete vytvářet diagramy a malovat přímo s nově představeným stylusem. iPad Pro má samozřejmě čtečku otisků prstů Touch ID a zadní fotoaparát iSight má rozlišení 8Mpx. iPad Pro je široký, jako je iPad Air 2 vysoký.

7

Na výběr máte ze tří barev a to z vesmírně šedé, stříbrné a zlaté. Za nejnižší 32GB Wi-Fi verzi zaplatíte 799 dolarů (zhruba 19 394 Kč), za vyšší 128GB Wi-Fi verzi 949 dolarů (zhruba 23 000 Kč) a za 128GB Cellular verzi 1079 dolarů (zhruba 26 200 Kč). Do prodeje se iPad Pro dostane již v listopadu.

iPad Pro - ceny

3

2

11