apple_tv_roundup-250x251Po představení nového iPadu Pro se na podium vrátil opět Tim Cook a začal mluvit o novince Apple TV, kterou čeká snad každý. CEO Applu šokuje celé publikum, když řekne, že věří, že budouvností televize jsou aplikace – Přijde snad Apple s další revolucí?



Nový hardware pro Apple TV

Nová Apple TV přichází s cela novým hardwarem, operačním systémem a novým uživatelským rozhraním. I když společně s Apple TV přichází i ovladač pro její ovládání, který s sebou přináší touchpad a několik tlačítek, stále bude možné televizi ovládat pomocí hlasu  to je právě ta budoucnost. To samozřejmě znamená, že pomocnice Siri se musela naučit několik nových slovíček a nově ji spatříme i u Apple TV. Uvnitř krabičky čeká výkonný A8 procesor.

apple-iphone-6s-live-_1759

 

 

Siri umí o několik slovíček navíc

Bohatší slovní zásobu má i asistentka Siri, která je nerozlučnou součástí nové generace Apple Watch. Když vám unikne něco z filmu, pomocí fráze „Co právě říkali?“ vás Siri vratí o několik sekund dozadu a vy se tak dozvíte vše, co jste potřebovali. Během sledování filmů či seriálů vám Siri odpoví i na vaši otázku ohledně počasí.

apple-iphone-6s-live-_1439

Nová herní konzole

Apple TV bude nově sloužit i jako herní konzole za nižší cenu. Ovladač pomocí kterého budete ovládat celou Apple TV vám poslouží i jako herní pomůcka. Novinkou ale bude i použítí iPhone, díky kterému se ke hře přidá hned několik hráčů.

tvOS – nová obdoba iOS

Pokud chce Apple prorazit, musí své „krabičce nabídnout i mozek a tím se nově stává tvOS. Operační systém pro Apple TV má sice kořeny u iOS, ale je speciálně upraven, aby co nejlépe posloužil k ovládání televize.

apple-iphone-6s-live-_1520

Apple TV a sledování sportu? Tyhle dvě věci k sobě prostě patří!

Díky Apple TV bude pro fanoušky sportu mnohem lepší utkání u televize než to na živo na hřišti. Apple TV vám totiž umožní sledovat více utkání najednou a jedné obrazovce. Přidí i rozné notifakace jako jsou statistiky zápasů.

apple-iphone-6s-live-_1725

Apple TV přichází ve dvou variantách

Pokud už máte o Apple TV zájem, určitě vás bude zajímat cena. Levnější model s 32 GB paměti seženete už od 3.600 Kč. Varianta s 64 GB paměti vás vyjde na 4.800 Kč.

apple-iphone-6s-live-_1787