apple_watch_2_iconUž na letošním zářiovém Apple Special Eventu se spekulovalo o představení druhé generace Apple Watch, ale jak se ukázalo, tak jsme se dočkali pouze oživení informací v podobě watchOS 2 pro veřejnost. Dalším možným termín podle nás i zahraničního redaktora Rogera Fingase je naplánované představeny Apple Watch 2 na červnovém WWDC 2016.



Připomeňme jenom minulost, kdy byly Apple Watch představeny v červnu na WWDC 2014. Můžeme od další generace očekávat větší výdrž baterie, která je naprosto dostačující i podle našeho každodenního užívání v redakci. Další sekcí bude rozhodně výkon, tenčí velikost s menší hmotnost.

apple watch sport novinky applenovinky .cz applenovinky.cz

Podle odhadů Apple prodá za rok 2015 přes 18 milionů Apple Watch a v roce 2016 to má být nejméně 45 milionů, jak dodal analytik Timothy Arcuri. Rozhodně tedy nemůžeme očekávat aktualizaci Apple Watch každý rok jako tomu je u iPhonů. Připadá tak pravidelný termín v podobě jednou za 2 roky, tedy v roce kdy je představen iPhone s koncovým označením číslem bez písmene „S“.

apple watch sport novinky applenovinky .cz applenovinky.cz

Rovněž zůstává ve hvězdách co nám Apple ukáže nového, stále se nabízejí nové měřící senzory, o kterých se spekulovalo už u první generace. Jak jsem se mohli přesvědčit, tak při představení iPhonu 6s a 6s Plus nám Apple ukázal pouze nové náramky a zlatou variantu u série Apple Watch Sport.

apple watch sport novinky applenovinky .cz applenovinky.cz