ipad_pro_plus_iconFanouškům tabletů s velkým displejem můžeme potvrdit, že iPad Pro bude s velkou pravděpodobností představen už na zítřejší konferenci. Totéž můžeme potvrdit fanouškům malých displejů, jelikož iPad mini 4. generace bude nejspíše uveden také. Příznivci klasického displeje s velikostí 9,7 palců si budou muset počkat do příštího roku.



Americký 9to5mac zveřejnil nové informace od několika zdrojů, které iPad Pro již používaly a s produktem jsou v neustálem kontaktu.

Výkonnost o řád větší než u iPadu Air 2

Nový iPad Pro bude obsahovat nejnovější procesor A9X, který poskytne opravdu silný výkon ve srovnání se současnými iPady. Oproti iPadu Air 2 je to velký skok, když si uvědomíme, že druhá generace Aira disponuje čipem A8X.

Žádných 16, ani 32, ale rovných 64 GB v základu

Určitě pro řadu uživatelů je potěšující zpráva, že iPad Pro poskytne v základním modelu prostor pro data o velikosti 64 GB. Také nabídne variantu s 128 GB úložištěm. Vyšší čísla nečekejte, prodávat se bude jen v těchto dvou variantách. iPad Pro bude vybaven iOS 9.1, takže si na jeho vydání musíme ještě počkat, jelikož Apple zatím nevydal ani iOS 9 Gold Master.

Barevné varianty iPadu Pro budou opět tři – zlatá, stříbrná a vesmírně šedá. Rose Gold, která má být použita u iPhonů 6s, zmíněné zdroje vylučují.

„Monstrózní obrazovka“

Takto bychom mohli nazvat 12,9 palcovou obrazovku nového iPadu Pro, která uživatelům nadělí spoustu prostoru, například pro chod dvou aplikací zároveň. Pokud srovnáte velikost iPadu mini se současným MacBookem Pro, zjistíte, že se MacBook Pro rovná dvěma obrazovkám iPadu mini. iPad Pro by měl, díky čipu A9X, nabízet hladký chod dvou aplikací pomocí funkce Split Screen, jak je to u iOS 9 nebo OS X 10.11 El Capitan.

Zdroje tvrdí, že Apple v iPadu Pro nenabídne technologii Force Touch, prozatím ji přenechá pouze iPhonům 6s.

ipad_pro_2732

Výbava podobná současným modelům

Konektorová výbava zůstane stejná jako u iPadu Air 2 nebo iPadu mini. Nebude chybět Lightning konektor na spodní straně a ani čtyři stereo reproduktory. iPad Pro bude vybaven i technologií LTE.

Apple se podle zdrojů nakonec rozhodl prodávat stylus a příslušnou klávesnici pro iPad Pro, ovšem nebude součastí balení a uživatelé si je mohou dokoupit odděleně. Zdroje jmenovanému serveru potvrdily, že Apple nabídne dva druhy klávesnic. Jedna ve formě krytu s klávesnicí a druhá je podobná Apple Wireless Keyboard, tzn. klasická klávesnice s připojením přes Bluetooth.

Za kolik? Za jeden celý MacBook.

Apple bude s iPadem Pro cílit zřejmě na korporátní zákazníky a tak bude cena o něco vyšší než u současných modelů iPadu. Nejdražší verze s možností připojení LTE výjde na cca 1 000 dolarů.

Dostupnost

Podle zdrojů je výroba iPadu Pro lehce pozadu. To ovšem Applu nebrání nový tablet představit už zítra. V obchodech se ho ale dočkáme až na konci podzimu, v listopadu (předobjednávky Apple plánuje na říjen). I přes opoždění ve výrobě jsou očekávány dostatečné zásoby na začátek prodeje.

iPad Pro

Zdroj: 9to5mac.com