iMac_4k_21,5 iconOWC už prozkoumalo nové iMacy a 27″ kousek s 5K Retina displejem zvládne 64 GB pamětí RAM, ovšem do výměny se pusťte raději sami, protože cena od Applu by byla astromonická. Kromě toho samotný Apple nabízí pouze 32 GB pamětí RAM (4x 8GB). To není nic neobvyklého, často prodávané stroje zvládnou více, než jak jsou nabízeny od Applu z výroby.



Přináší to velkou výhodu v dlouhodobé výdrži zařízení, když není tak vytížené. Paměťové moduly vyměnít za 4x 16GB RAM a získat stroj s výkonem na dlouhé roky dopředu se vyplatí. Toto je jedna z dalších skvělých vlastností, pokud se nebojíte vzít do rukou šroubovák a rozdělat Mac.

Zakladní model má čtyřjádrový procesor Inter Core i5 Skylake s frekvencí 3.2 GHz a Turbo Bootem na 3.6 GHz. Dále tato konfigurace obsahuje 8GB RAM, 1TB disk a grafiku AMD Radeon R9 M380 s 2GB GDDR5.

Naopak 21,5″ iMac s 4K Retina displejem neumožňuje výměnu pamětí RAM, protože jsou paměti pevně připájeny přímo k základní desce a do takové akce Vám už nedoporučujeme jít. U tohoto menšího iMacu je maximální možná konfigurovaná kapacita 16GB pamětí RAM.

ram

Zdroj: appleinsider.com