icloud heslo hack icon zámekApple informoval federální soudce, že není žádný možný způsob, jak získat přístup k datům, které jsou uloženy v iPhonu, který je uzamčen a zároveň má nastavený přístupový kód a systém iOS 8 nebo novější. Tuto informaci Apple nedávno zveřejnil v reakci na Americké ministerstvo spravedlnosti s dotazem, zda by společnost mohla pomoct orgánům získat přístup k údajům na zabaveném iPhonu.



Apple posílil metody šifrování v iOS 8 a neschopnost získat přístup k datům na uzamčeném iPhone. Společnost poznamenala, že více než 90 procent iOS zařízení, funguje na verzi operačního systému iOS 8 a novější. Také uvedla, že i když je technicky možné získat data uložená na 10 procentech iOS zařízeních se starší verzí operačním systému, není to nic, co by se dalo udělat bez zákonné pravomoci.

Apple uvádí svůj vztah se zákazníky jako jeho primární důvod toho, že nechce zpřístupnit data na uzamčených zařízeních: „Nucení Applu k extraci dat, v tomto případě bez zákonné pravomoci, by mohlo poškodit důvěru mezi Applem a jeho zákazníky a výrazně ohrozit značku Apple.“ Projednání týkající se tohoto případu je očekáváno v pátek.

Zdroj: 9to5mac.com