magic_mouse_2Vedle vydání nových iMaců, Apple také uvedl nové příslušenství pro své desktopy. Nová klávesnice Magic Keyboard a Magic Trackpad 2, mají nový vzhled, který lépe ladí k Apple produktům. Myš s názvem Magic Mouse 2, byla přepracována hlavně uvnitř. Kromě nových funkcí a designu se změnila také cena. Všechny tři novinky lze koupit i na českých stránkách Applu.



Magic Mouse 2

Design myši zůstal stejný, přesto je jiná. Dříve jste na používání potřebovali tužkové baterie, nyní myš pohodlně nabijete pomocí vestavěné lithium baterie. Díky souvislému dnu má méně pohyblivých součástek a nově optimalizovaný design nožiček. Nový myš tak lépe vnímá váš pohyb a po stole se pohybuje s menším odporem. Povrch myši je schopný funkce Multi-Touch, která vám umožní provádět jednoduchá gesta, jako přejíždění mezi webovými stránkami nebo posouvání dokumentů. Po vybalení se myš automaticky spáruje s Macem. Díky vestavěné baterii je Magic Mouse 2 lehčí a dobíjí se pomocí Lightning kabelu, který je součástí balení.

Cena je 2390 Kč.

 

Magic Trackpad 2

Stejně jako myš, tak i Trackpad má nyní dobíjecí lithium baterii. Hlavní novinkou je funkce Force Touch, která se objevila i v Trackpadu u Macbooku. Ta přináší čtyři tlakové senzory pod povrchem trackpadu, které  umožňují klikat kdekoli a rozpoznávají jemné rozdíly v přítlaku. Magic Trackpad 2 má navíc téměř o 30 procent větší skleněnou plochu než předchozí trackpad. Díky prostornějšímu povrchu a nižšímu profilu je na něm posouvání a přejíždění prsty daleko pohodlnější. A vaše práce produktivnější. Nabitá baterie vám vydrží něco málo přes měsíc. Lightning kabel je součástí balení a Trackpad se vám po vybalení automaticky spáruje s Macem.

Cena je 3990 Kč.

 

Magic Keyboard

Apple Magic Keyboard spojuje elegantní nový design s integrovanou dobíjecí baterií a zdokonalenými klávesami. Díky vylepšenému nůžkovému mechanismu pro větší stabilitu a optimalizovaný pohyb jednotlivých kláves a taky díky nižšímu profilu se na klávesnici Magic Keyboard píše mimořádně pohodlně a přesně. Trackpad se s Macem spáruje automaticky a Lightning kabel je součástí balení. Zabudovaná baterie udrží klávesnici v chodu něco přes měsíc.

Cena je 2990 Kč.

příslušenství_imac

Zdroj: Apple.cz