istyle icon iphone 6s plusApplu se daří ve vyhovění poptávky po iPhone 6s, vyrobil tedy více kusů, což mu umožňuje, aby odesílal objednávky rychleji. Apple Story mají větší zásoby než v minulých letech, kdy byly čekací doby na nový iPhone opravdu neúnosné.



Bohužel nových iPhonů 6s a 6s Plus, jež mají kapacitu 64 a 128 Gb je v České republice stále nedostatek. Dostupné jsou pouze 16Gb verze. Čeští prodejci se zásobami bojují, například iStyle nemá dostupnou ani variantu 16Gb v růžovém zlatě, 64 a 128 Gb varianty nemá dostupné vůbec. Největší nápor mají prodejci zřejmě již za sebou, ale s blížícími se Vánoci určitě nebudou prodeje nových iPhonů klesat. Prodejci se též již jistě připravují na zahájení proděje iPadu Pro, který má přijít v listopadu.

S dostatečným naskadněním souvisí i tržby společnosti Foxconn, která sídlí v Číně. Foxconn zaznamenal o 30% vyšší nárůst tržeb než v srpnu a meziročně nárůst o 17% díky iPhonu 6s a iPhonu 6s Plus. Foxconn, který kompletuje celé iPhony také nově vyrábí i obaly na jablečné telefony, doposud tomu tak nebylo. Foxconn očekává narůstající tržby, zřejmě především kvůli tomu, že Apple začal prodávat nové iPhony ve více zemích světa než minulý rok.

iPhone6s-alza

Zdroj: 9to5mac.com, cultofmac.com