apple_watch_sport_gold_iconÚdaje o třetím čtvrtetí nejsou dobrou zprávou pro Švýcarský hodinkářský průmysl. Za poslední 3 měsíce se vývoz snížil o 8,5 procenta a to hlavně z důvodu nového trendu chytrých hodinek Apple Watch. Analytici uvadí, že hlavním důvodem je klesající poptávka v Asii, kde byl zahájen prodej Apple Watch.



Září bylo třetím měsícem klesajícího vývozu švýcarských hodinek, hned po měsíci květnu a červenci. Zástupce Federace švýcarského hodinkářského průmyslu v úterý řekl, že se tato negativní změna rozšířila do největšího Asijského trhu a zastínila tak výhlídky pro rok 2015.

Podle informací, které byly dosud zveřejněny je možno říct, že nejvíce postíženy byly hodinky v cenovém rozmezí 200-500 franků, což je přibližně 5.000 – 12.500,-Kč, kde jejich prodej klesl o 14,5 %. Hlavním viníkem poklesu prodeje jsou Apple Watch Sport, které patří mezi nejlevnější skupinu těchto produktů.

Apple plánuje rozšíření prodeje Apple Watch i do dalších zemí, což pro švýcarský hodinkový průmysl vypadá špatně a to hlavně před začátkem vánoční sezóny.

apple_watch_applenovinky.cz_pozadi

Zdroj: cultofmac.com