apple_logo_icon oficial official oficiálApple dnes oznámil finanční výsledky za 4. fiskální čtvrtletí 2015 (3. kalendářní). Do 4. fiskálního čtvrtletí byly zahrnut i prodej Apple Watch, který ovšem nemá zatím svojí vlastní kategorii, ale nám se podařilo zjistit jak na tom tento prodej byl. Apple vydělal 51,5 miliard dolarů a z toho byl čistý zisk 11,1 miliard dolarů.



Mezinárodní prodej tvořil 63% ze zisku. Hrubá marže byla 39,9% ve srovnání s loňským rokem, kdy byla marže 38%. Apple má v hotovosti a cenných papírech 206 miliard dolarů. Podrobné informace můžete vidět v grafech.

iPhony měli meziroční nárůst o 20% s 48 miliony kusů. Mac zaznamenal vůbec nejlepší výsledky za celou historii a to poprvé 5,7 milionů kusů. Apple Watch se podle analytiků prodalo 4,5 milionu kusů. iPad zaznamenal vůbec nejhorší výsledky za více než čtyři roky s poklesem na 9,9 milionů kusů a není se čemu divit, iPhony s větší úhlopříčkou na tom mají také vliv. V čem má Tim Cook velké ambice je nová Apple TV a iPad Pro, kdy uvidíme výsledky už v příštím fiskálním čtvtletí.

Rok 2015 byl pro Apple vůbec nejúspěšnějším za celou historii společnosti, výnosy rostly o 28% na 234 miliard dolarů.

1 2 3 4

Zdroj: macrumors.com