apple_tv_roundup-250x251Očekává se, že nová Apple TV příjde do obchodů zítra. Eddy Cue, vedoucí internetových služeb Apple, mluví o nejnovějším set-top-boxu v novém rozhovoru pro CNN Money. V demu, Cue navazuje na novou Siri Remote používající multitouch v telefonech iPhone a tabletech iPad. To umožňuje tvOS – software běžící na nové AppleTv – aby se stal platformou pro to, čemu Cue říká „app ekosystém“.



Na další otázku týkající se Steva Jobse o jeho popisu Apple TV jako dávném koníčku, Cue řekl, že tato kategorie produktů „naprosto“ překonala svou značku s více než 20 mil. prodanými zařízeními první generce ještě před vydáním nového modelu.

Jak Cue zmiňuje v demu, Siri je také hlavní součástí nového televizního zážitku Apple. Pomocí nové Siri Remote mohou uživatelé vyhledávat filmy a televizní pořady napříč službám včetně iTunes, Netflix, Hulu a HBO.

https://https://www.youtube.com/watch?v=V_AG6zbM4Ys

S počátečními názory na novou Apple TV včera v noci, mnoho časných testerů zdůraznilo, co Siri zatím dělat neumí a to např. Siri ví údaje o počasí a o sportu kromě infromací týkajících se zábavy, ale ještě neumí ovládat Apple Music. Apple říká, že s doplňkovými fukcemi k Siri příjdou v budoucnu i  Apple Music na začátku příštího roku.

https://https://www.youtube.com/watch?v=9ZFWqXQ_wRY

Zdroj: 9to5mac.com