wifi_wi-fi_asistent_iconSoučástí systému iOS 9 je nově také Asistent Wi-Fi, ten umožňuje při slabém Wi-Fi signálu automatické přepnutí na mobilní data od operátora, který je v případě LTE rychlejší a silnější. Kolem této funkce bylo mnoho nejasností např. s větší spotřebou FUP limitu a proto Apple vydal tiskovou zprávu, kde je jasně popsané co Asistent Wi-Fi dělá.



  • Wi-Fi Asistent automaticky nepřepne na mobilní data, pokud využíváte datový roaming
  • Wi-Fi Asistent funguje pouze tehdy, pokud máte aplikace běžící v popředí a neaktivuje se pro stahování dat a obsahu na pozadí.
  • Wi-Fi Asistent se neaktivuje u některých aplikací třetích stran, které streamují audio, video nebo stahují přílohy, stejně jako e-mailové aplikace, protože by mohlo dojít k využití velkého množství dat.

Službu můžete aktivovat nebo deaktivovat v Nastavení > Mobilní data > v úplně spodní části je Wi-Fi Asistent. Podpora je pro všechna zařízení se systémem iOS 9 kromě: iPhone 4, iPad mini, iPad 2 a iPad 3. Navýšení spotřeby mobilních dat je pravděpodobné, ale pouze v malém počtu procent, takže se nejedná o nic zásadního ve FUPu.

wifi

Zdroj: 9to5mac.com