iphone baterie iconVýdrž baterie – to je snad určitě největší problém dnešních smartphonů a neplatí to jenom u Applu. Pokud doma nemáte starou legedu 3310, baterie vám při aktivním používání odejde snad hned a jen málokomu vydrží to dalšího dne.



Podívejte se na zoubek těm největším „žroutům“

Pokud potřebujete zjistit, co je příčinou a jaká aplikace vám baterku krade nejvíce, určitě zavítáte do Nastavení, kde zjistíte vše, co potřebujete vědět. Záložka Baterie vám snad zodpoví vaše otázky.

NastaveníBaterie – a dole najdete vše potřebné

baterie

Aktualizace nejnovějšího systému

Pokud Apple vydá nový iOS 9, určitě to má nějaký cíl – tím je hlavně celkové vylepšení. Každá aktualizace s sebou tak přinese i mnohé vylepšení pro výdrž baterie.

Vypínejte nebo alespoň omezte rychlost dat

Bohužel se stále najdou místa, kde si LTE ani trochu neškrtne a spousta majitelů iPhonů to nijak neřeší a data využívají dál. Díky jednoduchoému kroku můžete ušetřit jako baterii, tak i výdrž dat. Běžte do Nastavení – Mobilní data – Hlas a lze zvolte buď 2G, 3G nebo LTE.

data

Vypněte všechny otevřené aplikace

Věc, kterou udělá málo kdo – vypne všechny spustěné aplikace. Tak jednoduchý krok, který dokáže nejen ušetřit baterii, ale i zvýšit rychlost iOS. Stačí dvakrát stisknout Home Button a potom jen všechny aplikace vypnout.

multitasking cz

Vypněte Bluetooth, když ho nepotřebujete

I když funkci bluetooth zrovna nevyužíváte, ale máte ji zaplou, stále vyhledává nová zařízení a to stojí opravdu hodně baterky. Bluetooth je možné vypnout hned několika způsoby – například přes Nastavení.

bluettoh

Zapněte režim letadlo

Tento způsob využívám především pokud potřebuji iPhone nebo iPad rychle nabít. Aktivací tohoto režimu automaticky vypnete vyhledávání všech sítí, které vám dokáže také ušetřit několik minut baterie.

letadlo

Vypněte určování polohy

Určování polohy je dobrá věc, ale rozhodně není potřebná pro život s iPhonem. Vypnete je opět přes Nastavení – Soukromí – Polohové služby

uročování polohy

Aktualizace aplikací na pozadí

Někdy i tato funkce vám může ušetřit několik dalších minut baterky. Aktualizace můžete vypnout buď jednotlivě nebo rovnou pro všechny.

12178165_910990082270761_549276496_n