Americká federální vláda (FAA)ar-drone-parrot-quadricopter-iphone-4 oznámila, že bezpilotní droni budou muset být zaregistrováni a to z toho důvodu, že někteří majitelé těchto dronů s nimi zacházejí nebezpečným způsobem. Zatímco nařízení nejsou dosud na místě, FAA chce mít krizový štáb, který dronům nastaví pokyny pro registraci. Celkem 700,000 dronů je očekáváno k prodeji v Spojených státech v letošním roce.



Krizový štáb bude požádán, aby určil, kteří droni potřebují být registrováni. Zatímco někteří z nich jsou omezení v rozsahu, v nadmořské výšce a jsou velmi lehcí, ostatní jsou těžší, můžou letět ve větší nadmořské výšce a mají autonomní funkce.

Parrot Bebop dron s volitelným SkyController a iPad můžou být letecky převezeni až 2 km daleko od pozemního pilota dronu, což znamená, že pilot může způsobit problémy, aniž by o nich věděl. Americká federální vláda si uvědomuje, že registrace nezaručí ukončení dělání nebezpečných věcí s drony, ale doufá, že si tím majitelé dronů rozmyslí, než udělají něco nerozumného, např. vlétnutí do cesty dopravního letadla.

MiniDrone parrol icon

Zdroj: appleworld.today